Airco installateur particulieren Regio Antwerpen

Een aangenaam klimaat in uw woning? AC Services staat U als professionele installateur bij bij het plaatsen en onderhouden van energiezuinige airco’s en zoekt samen met U naar de ideale balans voor een comfortabele en gezonde leefomgeving, rekening houdend met uw specifieke wensen en de mogelijkheden ter plaatse.

Van professioneel advies tot installatie

Overweegt U als particulier een airco te laten plaatsen?
Uw wensen en noden zijn daarbij niet noodzakelijk dezelfde als bij uw buurman of collega.
AC Services komt daarom vrijblijvend ter plaatse om na te gaan wat uw wensen en de concrete mogelijkheden zijn.

Dit kan gaan van een enkel toestel in uw slaapkamer of woonruimte (split systeem) tot diverse toestellen verspreidt over de woning (multi split systeem).
Wat uw wensen ook zijn, wij zorgen voor een correct en professioneel advies, rekening houdend met een optimale klimatisatie, de esthetische afwerking van het project en uw budget.

Onderhoud van uw installatie

Om de levensduur van Uw airco te optimaliseren is een jaarlijks onderhoud aanbevolen. Een airco die regelmatig onderhoud krijgt, blijft optimaal werken en gaat langer mee.
Het laten reinigen van uw airco heeft bovendien nog andere voordelen:

 • Je vermijdt hogere kosten voor het herstellen van defecten. Via onderhoud kunnen problemen tijdig opgespoord en opgelost worden.
 • Lager energieverbruik: Airconditioning die goed werkt, heeft een lager energieverbruik. Dat heeft een positieve invloed op jouw energiefactuur.
 • Gezondere binnenlucht: Dankzij airco onderhoud voorkom je dat bacteriën en schimmels zich in de installatie nestelen. Zo vermijd je slechte geurtjes en allergische reacties als gevolg van een vuil aircosysteem.
ac services mortsel 5

Herstellingen

Is er schade of een panne aan Uw airconditioning systeem?
De herstelling van uw airco laat U best uitvoeren door een erkende aircospecialist.
AC Services tracht steeds voor elk probleem de geschikte oplossing te vinden.
U mag daarbij rekenen op een snelle service ongeacht of Uw toestel(len) door AC Services werden geplaatst.

Airconditioning Systemen

wat zijn de mogelijkheden?

Lucht/lucht warmtepompen koelen en verwarmen Uw woning met energie uit de lucht en slechts 20% elektriciteit. Een uitzonderlijk energie-efficiënte manier om het hele jaar door de perfecte temperatuur te bereiken.

split systeem

 • 1 ruimte : 1 binnenunit wordt op een buitenunit aangesloten.
 • Verwarmt en koelt één ruimte, eenvoudige plaatsing.
 • Meerdere ruimtes: meerdere split systemen.
 • Je kan één woning voorzien van meerdere split systemen.

multi-split systeem

 • 2 of meer verschillende ruimtes in een woning.
 • Meerdere binnenunits worden op een buitenunit aangesloten. Koelt en verwarmt verschillende ruimtes, bediening van verschillende ruimtes.
 • Multi split heeft minder onderhoud nodig en is meestal eenvoudiger te installeren dan meerdere splitbuitenunits.

Ongeacht het systeem, kan U kiezen uit verschillende modellen: wandmodellen, vloermodellen of ingebouwde modellen.  Voor een uitgebreid overzicht kan U terecht op onze producten pagina.

airco nodig? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wacht niet op een hittegolf, contacteer ons nu!

Of bel ons 0497/18.42.73

Veelgestelde vragen (faq's)

De term ‘airconditioning’ betekent ‘luchtbehandeling’. 

Het gaat om de behandeling van de lucht in binnenruimtes. 

Een airco is dus in staat om:

 • De temperatuur en de luchtvochtigheid in een ruimte te controleren (verwarmen of koelen);
 • De lucht te filteren en schoon te maken;
 • Voor luchtcirculatie en luchtverversing te zorgen;

Airconditioning betekend dus veel meer dan enkel koelen.  

In de ruimte hangt een binnen unit. 

Deze unit blaast dan koele lucht in de ruimte. Hierdoor wordt de kamer gekoeld.

Maar wist je dat dit systeem wordt aangedreven door een warmtepomp? 

Het wordt ook wel een lucht-luchtwarmtepomp genoemd. 

Bij het koelen voert de warmtepomp de warmte af naar buiten en zo krijgen we een gekoelde binnenruimte.

Op frisse dagen onttrekt de buitenunit warmte aan de buitenlucht. De warmte wordt door het systeem binnenshuis de kamer ingeblazen.  U kan met onze airco’s dus ook verwarmen.

Een airco is dus eigenlijk ook gewoon een warmtepomp.

Op de vraag “Wat is het verschil tussen een airco en een warmtepomp” is het antwoord dus ‘een airco is een soort warmtepomp’. Een lucht/lucht-warmtepomp.

 • Stap één: Een gratis bezoek bij U thuis.

Omdat ieder project, ieder huis of bedrijf, iedere mens en elk plan anders is komen we steeds ter plaatse alvorens een offerte op te stellen.  Dit bezoek is vrijblijvend en gratis.  

Wat mag U verwachten van dit plaatsbezoek?

De zaakvoerder komt zelf bij U thuis.  

Zo bent U zeker van een persoonlijk contact (zowel bij de eerste kennismaking als bij de verdere uitvoering van de werken) en van het advies van een ervaren vakman.

We luisteren daarbij naar uw specifieke wensen en gaan na wat er concreet mogelijk is.

We bespreken samen voor welke type toestellen U zou kunnen opteren, waar deze het best geplaatst worden voor een optimaal resultaat, waar de buitenunit(s) het beste geplaatst word(en),…

Tijdens het plaatsbezoek voeren we ook ineens de nodige metingen uit, en lichten we U technisch toe hoe we de werken zullen uitvoeren. 

Tenslotte nemen we de tijd om uw eventuele vragen te beantwoorden.

 • Stap twee: offerte op maat 

Na onze uitgebreide eerste kennismaking beschikken wij over al de nodige informatie om uw offerte op maat uit te werken. U mag de offerte verwachten twee à drie werkdagen na het plaatsbezoek.  De offerte wordt U overgemaakt per e-mail of indien gewenst via post.

Bij vragen of opmerkingen zijn wij steeds beschikbaar voor telefonische toelichting.

Wenst U de offerte om te zetten in bestelling dient U onze offerte ondertekend terug te bezorgen.

 • Stap drie: Snelle plaatsing kwalitatieve afwerking:

Van zodra wij uw bestelling hebben ontvangen, gaan wij verder aan de slag.

We contacteren U zo snel mogelijk om samen een geschikte plaatsingsdatum af te spreken en nemen Uw project op in onze planning. 

De uitvoering van de werken gebeurd door de zaakvoerder zelf, vergezeld van zijn team.

Wat te verwachten van de werken zelf? Onze professionele aanpak zorgt er voor dat niet enkel Uw installatie proper wordt geplaatst maar dat Uw huis ook proper wordt achtergelaten. Zodat U nadien zorgeloos kan genieten van een aangenaam binnenklimaat.

 • Stap vier: Nazorg:

Na plaatsing kan U het onderhoud van uw installatie aan ons toevertrouwen.

Ook bij eventuele storingen of technische mankementen staan wij voor U paraat.

Uw aanspreekpunt blijft ook na plaatsing de zaakvoerder.

Dit varieert uiteraard afhankelijk van welke soort installatie U kiest.  Het installeren van een airconditioning systeem neemt gemiddeld 1 dag in beslag.  Bij een eenvoudig split systeem kan dit op enkele uren afgewerkt worden.  Kiest U voor een multi systeem met meerdere toestellen zal dit een volledige werkdag in beslag nemen.  

Dit varieert uiteraard afhankelijk van welk soort systeem U verkiest (split of multi split), maar ook van het type buitenunit, het type binnen unit (een model met een beperkter of sterker vermogen), en ten slotte ook van hoe moeilijk of eenvoudig de aansluiting tussen buiten en binnenunit kan verlopen (dient er veel of weinig afstand te worden overbrugd? Moeten de leidingen ingewerkt worden in een bv een kast of een schouw,…).

Gemiddeld genomen kan U rekenen dat een eenvoudige installatie van een split systeem in de slaapkamer start vanaf +/- 1.500,00 euro exclusief BTW.

Om een exacte prijs te kunnen bepalen maken wij graag een persoonlijke offerte voor U. Neem hiervoor contact op.

Neen, het plaatsen van een airco is weinig ingrijpend.  

De openingen die moeten worden gemaakt maakt AC Services met een diamantboor.  Tijdens de boring wordt het boorstof met een industriële stofzuiger opgevangen nog voor het de muur of de grond raakt.  Een diamantboor ‘snijdt’, in tegenstelling tot een gewone boor, door de muur, zodat er ook geen schade aan uw binnen- of buiten muur ontstaat.  Vervolgens wordt het toestel over deze opening geplaatst zodat de opening niet zichtbaar is.  Na uitvoering van de werken laten wij uw woonst netjes achter.

Behoudens uitzonderlijke gevallen dient U zelf geen enkele voorbereiding te treffen.  

Neen.

Vaak denken we enkel tijdens de warmste dagen aan het plaatsen van een airco.  Helaas geldt dit voor de meeste mensen.  Dit zorgt ervoor dat U in de zomer sneller geconfronteerd zal worden met langere wachttijden die aanzienlijk kunnen oplopen waardoor U mogelijks nog enkele oververhitte weken dient te trotseren.  

Indien U ervoor kiest om uw airco te laten plaatsen in een ander seizoen kunnen wij U sneller van dienst zijn.  Zo bent U er helemaal klaar voor van zodra de eerste zonnestralen er zijn.

Ten slotte ziet men vaak over het hoofd dat er met een airco ook verwarmd kan worden… 

Wenst U de kosten van uw verwarming niet de lucht in te jagen? Verwarm dan gewoon even bij met je airco.  Super handig dus zowel in de zomer als in de winter.