VEELGESTELDE VRAGEN

De term ‘airconditioning’ betekent ‘luchtbehandeling’. Het gaat om de behandeling van de lucht in binnenruimtes. Een airco is dus in staat om:

  • De temperatuur en de luchtvochtigheid in een ruimte te controleren (verwarmen of koelen).
  • De lucht te filteren en schoon te maken.
  • Voor luchtcirculatie en luchtverversing te zorgen.

Airconditioning betekent dus veel meer dan enkel de lucht koelen.  

In de ruimte hangt een binnenunit. Die de koele lucht in de ruimte blaast. Hierdoor wordt de kamer gekoeld.

Maar wist je dat dit systeem wordt aangedreven door een warmtepomp? Dit wordt ook wel een lucht-luchtwarmtepomp genoemd. Bij het koelen voert de warmtepomp de warmte af naar buiten en zo krijgen we een gekoelde binnenruimte. Op frisse dagen onttrekt de buitenunit warmte aan de buitenlucht. De warmte wordt door het systeem binnenshuis de kamer ingeblazen. U kan met onze airco’s dus ook verwarmen.

Een airco is dus eigenlijk ook gewoon een warmtepomp. Op de vraag ‘Wat is het verschil tussen een airco en een warmtepomp?’ kunnen we dus gewoon antwoorden dat een airco een soort warmtepomp is, een lucht-luchtwarmtepomp.

Stap één: een gratis bezoek bij u thuis

Omdat ieder project, ieder huis of bedrijf, iedere mens en elk plan anders is, komen we steeds ter plaatse langs alvorens een offerte op te stellen.  Dit bezoek is vrijblijvend en gratis.  

Wat mag u verwachten van dit plaatsbezoek? De zaakvoerder komt zelf bij u langs.  

Zo bent u zeker van een persoonlijk contact (zowel bij de eerste kennismaking als bij de verdere uitvoering van de werken) en van het advies van een ervaren vakman. We luisteren daarbij naar uw specifieke wensen en gaan na wat er concreet mogelijk is.

We bespreken samen voor welke type toestellen u zou kunnen kiezen, waar deze het best geplaatst worden voor een optimaal resultaat, waar de buitenunit(s) het beste geplaatst word(en)…

Tijdens het plaatsbezoek voeren we ook ineens de nodige metingen uit, en lichten we u technisch toe hoe we de werken zullen uitvoeren. Tenslotte nemen we graag de tijd om eventuele vragen te beantwoorden.

Stap twee: offerte op maat 

Na onze uitgebreide eerste kennismaking beschikken wij over alle nodige informatie om uw offerte op maat uit te werken. U mag de offerte verwachten twee à drie werkdagen na het plaatsbezoek. De offerte wordt u overgemaakt per e-mail, of indien gewenst via post.

 

Bij vragen of opmerkingen zijn wij steeds beschikbaar voor een telefonische toelichting.

Wenst u de offerte om te zetten in bestelling, dan dient u onze offerte ondertekend terug te bezorgen.

Stap drie: snelle plaatsing kwalitatieve afwerking

Van zodra wij uw bestelling hebben ontvangen, gaan wij verder aan de slag. We contacteren u zo snel mogelijk om samen een geschikte plaatsingsdatum af te spreken en nemen uw project op in onze planning. 

De uitvoering van de werken gebeurt door de zaakvoerder zelf, vergezeld van zijn team.

Wat te verwachten van de werken zelf? Onze professionele aanpak zorgt ervoor dat niet enkel uw installatie proper wordt geplaatst, maar ook dat uw huis proper wordt achtergelaten. Zo kan u nadien zorgeloos genieten van een aangenaam binnenklimaat.

Stap vier: nazorg

Na plaatsing kan u het onderhoud van uw installatie aan ons toevertrouwen. Ook bij eventuele storingen of technische mankementen staan wij voor u paraat. Uw aanspreekpunt blijft ook na plaatsing de zaakvoerder.

Dit hangt uiteraard af van welke soort installatie u kiest. De installatie van een airconditioningsysteem neemt gemiddeld 1 dag in beslag.  Bij een eenvoudig splitsysteem kan dit op enkele uren afgewerkt worden.  Kiest u voor een multisysteem met meerdere toestellen zal de installatie een volledige werkdag in beslag nemen. 

Deze kost varieert afhankelijk van welk soort systeem u kiest (split of multisplit) en van het type buitenunit, het type binnenunit (een model met een beperkter of sterker vermogen) en ten slotte ook van hoe moeilijk of eenvoudig de aansluiting tussen de buiten- en binnenunit kan verlopen (dient er veel of weinig afstand te worden overbrugd, moeten de leidingen ingewerkt worden in bv. een kast of een schouw…).

Gemiddeld genomen kan u rekenen dat een eenvoudige installatie van een splitsysteem in de slaapkamer start vanaf ongeveer 1.500,00 euro exclusief BTW.

Om een exacte prijs te kunnen bepalen maken wij graag een persoonlijke offerte voor u op. Hiervoor kan u steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neen, het plaatsen van een airco is weinig ingrijpend. De openingen die moeten worden gemaakt, maakt AC Services met een diamantboor.  Tijdens de boring wordt het boorstof met een industriële stofzuiger opgevangen nog voor het de muur of de grond raakt. Een diamantboor ‘snijdt’, in tegenstelling tot een gewone boor, door de muur. Zo ontstaat er ook geen schade aan uw binnen- of buitenmuur.  Vervolgens wordt het aircotoestel over deze opening geplaatst zodat de opening niet zichtbaar is. Na uitvoering van de werken laten wij uw woonst netjes achter.

Behoudens uitzonderlijke gevallen dient u zelf geen enkele voorbereiding te treffen. 

Dat hoeft zeker niet. Vaak denken we enkel tijdens de warmste dagen aan het plaatsen van een airco. Helaas geldt dit voor de meeste mensen. Dit zorgt ervoor dat u in de zomer sneller geconfronteerd zal worden met langere wachttijden die aanzienlijk kunnen oplopen. Hierdoor dient u mogelijks nog enkele oververhitte weken te trotseren vooraleer u kan genieten van uw airconditioning. 

Indien u ervoor kiest om uw airco te laten plaatsen in een ander seizoen kunnen wij u dus sneller van dienst zijn. Zo bent u er helemaal klaar voor zodra de eerste zonnestralen er zijn.

Ten slotte ziet men vaak over het hoofd dat er met een airco ook verwarmd kan worden. Wenst u de kosten van uw verwarming niet de lucht in te jagen? Verwarm dan gewoon even bij met je airco. Superhandig dus zowel in de zomer als in de winter!